První školní den po vánočních prázdninách se moc nevyvedl na základní škole v Praze 1. Nedočkaví učitelé po sedmé hodině ranní vyčkávali na otevření školy, kterou měl otevírat jako vždy školník. Strážníci, kteří hlídali nedaleko na přechodu pro chodce, si hloučku postávajících učitelů všimli a zamířili k nim.

Školník nereagoval ani na telefon ani na zvonek. To bylo podezřelé. Nakonec budovu školy odemkla vrátná, která strážníkům prozradila, že si školník nedávno stěžoval na zdravotní potíže. 

Nezvěstný školník

Strážníci se pochopitelně začali obávat o mužovo zdraví, proto rozbili skleněnou výplň vstupních dveří do jeho bytu, k čemuž jim dal souhlas ředitel školy. Když se strážníci do bytu dostali, našli tam jen puštěnou televizi, školník v bytě nebyl.

Pátrání po nezvěstném školníkovi bylo nakonec úspěšné. Po zdravotní stránce byl úplně v pořádku. Jen nejspíš doznívaly silvestrovské oslavy. Našel se totiž v klubovně, kde spal s prázdnou lahví Becherovky. „Ředitel školy nic dalšího po hlídce nepožadoval, školníka si prý vyřeší sám pracovněprávním opatřením,“ uzavírá mluvčí městské policie Jiřina Ernestová.