Většinu případů řešili strážníci domluvou. Při kontrolách uložili osm pokut v celkové výši 2800 korun a 14 přestupků předali správnímu orgánu. „Nejvíce porušení zjistili v městské hromadné dopravě, konkrétně 401, dále odhalili 221 porušení v souvislosti s nezakrytými dýchacími cestami a čtyři případy se týkaly provozoven, restaurací a barů,“ uvedla Seifertová. Nedovolené shlukování a zákaz vycházení po 21:00 řešila MPP ve 33 případech a ve 30 případech nedovolené pití alkoholu na veřejnosti.

Kromě případů porušení opatření proti koronaviru strážníci zadrželi tři celostátně hledané muže, z nichž dva poznali strážníci v ulicích a třetího objevili, jak přespává ve vraku auta. Nalezli také pohřešovanou seniorku.

V jednom případě hlídky zabránily rvačce dvou mužů, kteří bezdůvodně napadli jiného. Z jedné z pražských pizzerií pak museli vyvést opilého muže, který si přišel vyzvednout jídlo, ale odmítal odejít. „Chytli jsme také jednoho řidiče pod vlivem alkoholu, který zaparkoval. Do útulku v Troji jsme převezli dva psy, které někdo odložil v areálu Fakultní nemocnice Motol. Služební zbraň pak strážníci s policisty použili proti praseti, které vběhlo na zahradu bytového domu a následně zaútočilo na přítomné hlídky,“ dodala Seifertová.

Silvestr

Hlídky MPP budou kontrolovat dodržování vládních nařízení také na Silvestra. Při něm budou navíc kontrolovat dodržování nové vyhlášky, která od letošního 1. prosince zakazuje na určitých místech používat pyrotechniku. Ředitel MPP Eduard Šuster předminulý týden řekl, že na silvestrovskou noc bude připraveno asi 300 strážníků jen na dodržování této vyhlášky. Připraveno bude rovněž zhruba 200 státních policistů.

Fotogalerie
56 fotografií