Další ze série průšvihů si na Štědrý večer nadělil muž. Toho se i s jeho spolujezdkyní rozhodli zkontrolovat policisté v Čuprově ulici v Praze 8, kde seděl v zaparkovaném autě. Dobře ho totiž znali, v minulosti byl víc než desetkrát soudně trestán za majetkovou i drogovou trestnou činnost.

„Při kontrole policisté ve vozidle našli sáček s více než dvaceti gramy pervitinu. Oba dva skončili na policejním oddělení, kde si případ převzali kriminalisté a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. Hrozí jim za to až pětileté vězení.

Muž v minulosti dostal taky rok a půl ve vězení s ostrahou kvůli zběsilé honičce. Začátkem roku 2015 ujížděl před policisty ulicemi Prahy 9 a Prahy 8, několikrát přitom vjel do protisměru, projížděl křižovatky na červenou a částečně jel i po chodníku, čímž ohrozil chodce. Zastavil se až tehdy, když se nevešel pod dopravní ukazatel, který se snažil podjet.

Narazil do něj střechou a pak ještě vrazil do sloupu veřejného osvětlení. On i jeho tehdejší spolujezdkyně skončili v nemocnici, zjistilo se navíc, že muž byl zfetovaný, neměl platný řidičák a ještě na něj byl vydán příkaz k zatčení, protože nenastoupil do vězení za drogovou kriminalitu.

Video
Video se připravuje ...

Policisté na Štědrý den u muže v autě našli přes 20 gramů pervitinu. Policie České republiky

Fotogalerie
9 fotografií