Ke konfliktu mělo dojít kolem půl desáté večer. Podle záběrů z bezpečnostní kamery byl muž a skupinka mladíků nejprve na opačných stranách silnice, přičemž jeden ze skupinky a procházející muž si nejspíš vyměnili několik slov a následně se začali bít pěstmi. V jednu chvíli souboje se váleli dokonce na silnici, celá brutální rvačka skončila na chodníku, kde vítěz opakovaně bil ležícího muže, dokud neupadl do bezvědomí.

Další člen skupinky v tu chvíli stál nad nimi a pozoroval poslední fáze souboje, mezitím se několikrát ohnul pro rozházené věci po zemi. Když byl konec, trojice podezřelých z místa utekla a nechala na zemi zkrvaveného muže v bezvědomí.

Vysoký trest

O něco později dostali podle pražského policejního mluvčího Jana Rybanského policisté informaci, že v ulici Na Moráni leží člověk s obličejem od krve. „První na místo dorazili policisté pohotovostní motorizované jednotky a ihned zraněnému muži ošetřili krvácivá zranění v obličeji a na hlavě. Ačkoli napadený další zdravotní péči nežádal, policisté z preventivních důvodů na místo přivolali záchranáře,“ popisuje další vývoj Rybanský. Ošetřený muž policistům popsal, jak trojice vypadala, ti po nich začali pátrat. Napadený navíc přišel o doklady, telefon a další věci, které ale ještě otřesený muž nedokázal upřesnit.

Pátrací akce netrvala dlouho a o několik minut později si policisté hlídkové služby všimli mužů odpovídajících popisu, kteří seděli v tramvaji č. 94 jedoucí od místa události směrem do Spálené ulice. Policisté podezřelé zadrželi přímo v tramvaji, bez použití donucovacích prostředků.

Video
Video se připravuje ...

Ve středu 25. listopadu 2020 došlo k napadení muže na Palackého náměstí v Praze 2. Jejich boj zaznamenala bezpečnostní kamera. Trojice podezřelých mladíků byla zadržena. Policie ČR

„Na zemi pod sedačkami pak policisté nalezli i některé z osobních věcí napadeného. Ty mu jednadvacetiletí podezřelí vzali v průběhu rvačky i poté, kdy vlivem úderu upadl do bezvědomí. Vše v celkové výši přesahující čtyřicet tisíc korun,“ řekl policejní mluvčí a dodal, že „případ je v současné době prověřován pro podezření z trestného činu loupež, za což hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.“

Fotogalerie
7 fotografií