Pořádné drama se odehrálo v pátek večer na pražském Chodově. V Donovalské ulici běsnila žena, držela nůž s devíticentimetrovou čepelí, zuřivě jím bodala do stromu a křičela, že někoho zabije! Zároveň se zraňovala tím, že bila hlavou o strom. Vystrašení kolemjdoucí hned upozornili strážníky.

„Jakmile žena spatřila uniformy strážníků, dala se na útěk. V nedalekém parku ji hlídka dostihla. Máchala kolem sebe nožem a na žádnou ze zákonných výzev nereagovala. Ohrožovala nejen sebe, ale i strážníky,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. 

Hlídka se ženu nejprve pokusila „zklidnit“ teleskopickým obuškem, úder směřovali do měkké části stehna. To ale nepomohlo, dívka běsnila dál. „Ochromil ji až slzotvorný prostředek, díky němu jí hlídka zbraň bezpečně odebrala. Následně bylo zjištěno, že se jedná o 21letou slečnu, která se opakovaně léčí na psychiatrii,“ dodala mluvčí.

Strážníci na místo přivolali záchranku. „Po prvotním ošetření převezli záchranáři dívku do nemocnice. Strážníci kontaktovali matku mladé ženy, která její zdravotní stav potvrdila a za vše se omluvila. O případu byla informována také Policie ČR,“ uvedla Seifertová.