Na konečné stanici metra Depo Hostivař hlídka strážníků v sobotu 10. října po sedmé hodině večerní kontrolovala spícího muže. Čtyřiačtyřicetiletý cizinec spal ve vagónu a navíc bez roušky. Strážníci ho probudili a upozornili, aby si zakryl dýchací cesty. Muž byl arogantní a vulgárně strážníky urážel. Roušku si střídavě nasazoval, poté zase sundaval, neobtěžoval se ani udržovat dvoumetrový rozestup.

Video
Video se připravuje ...

Další případ nerespektování vládních nařízení řešili strážníci v Depu Hostivař. Cizinec bez roušky byl na hlídku arogantní a sprostý Městská policie Praha

Vykázán z metra

Strážníci proto výtečníkovi napařili pokutu, tu ale arogantní cizinec odmítl. „S udělením pokuty nesouhlasil, proto bylo porušení předáno příslušnému orgánu k dořešení,“ uvedla mluvčí městských strážníků Irena Seifertová. Hlídka poté cizince z metra vykázala. 

Od začátku září do 26. října strážníci řešili přesně 15 111 porušení vládního opatření v souvislosti s pandemií koronaviru. Nejvíce jich bylo právě v městské hromadné dopravě, to jsou také místa, která strážníci nejvíce kontrolují. „Ve 766 případech uložili pokuty v celkové výši 275 100 korun, v 328 případech bylo porušení oznámeno správnímu orgánu, zbývající porušení byla řešena domluvou,“ řekla Seifertová. 

Fotogalerie
10 fotografií