Dvě hlídky městské policie se v pátek po sedmé hodině večerní vydaly ověřit oznámení o napadeném muži, volajícím o pomoc. Strážníci vyrazili do Vojtovy ulice v pražských Modřanech. Žena, která městskou policii zavolala, strážníkům sdělila, že zraněný muž odešel do nedalekého parku, směrem k autobusové zastávce Tylova čtvrť. Hlídka propátrala blízké okolí, ale muže nenašla. Až u křižovatky ulic U Studny a Povodňová si jedna z hlídek zraněného muže všimla. 

Zkopali ho a okradli

„S pláčem strážníkům sdělil, že ho dva muži napadli pěstmi a kopanci a odcizili mu mobilní telefon,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. Zmlácený a okradený muž krvácel z hlavy a stěžoval si na bolesti břicha a ledvin. Strážníci proto zavolali záchrannou službu i státní policii. 

Najednou se ale stav napadeného začal rapidně zhoršovat! Měl čím dál větší bolesti a upadal do bezvědomí. Hlídka musela jednat rychle a udržovat muže při vědomí. „Strážníci ho uložili do stabilizované polohy, proti prochladnutí ho přikryli termofólií a až do příjezdu záchranářů s ním neustále komunikovali a hlídali jeho vitální funkce,“ řekla Ernestová. Kvůli podezření na vážná vnitřní zranění byl osmatřicetiletý muž převezen do nemocnice, případem se zabývají policisté.