K hlášenému požáru v chatové osadě poblíž ulice Na Balkáně vyjížděli hasiči v sobotu dopoledne. „Zasahujeme u požáru chatky, ve které je komunální odpad. Na místě jsou profesionální a dobrovolné jednotky,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Později mluvčí Kavka upřesnil, že chatky byly zasaženy dvě -  plameny totiž částečně poškodily i vedlejší stěnu druhé chatky. „Pomocí 2 C proudů jsme vše lokalizovali a z jedné chatky vynesli tlakovou láhev, kterou jsme ochladili. Následovalo dohašení a rozebírání,“ dodal mluvčí.

Při rozebírání ohořelých zbytků pak na hasiče čekal hrůzný nález - objevili tam ohořelé torzo lidského těla! Zatím není jasné, zda úmrtí souvisí s požárem, nebo zda mrtvola byla na místě už předtím. „ S největší pravděpodobností se jedná o tělo muže, byla nařízena soudní pitva,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Podle informací, jež Blesk.cz zjistil na místě, se může jednat o sebevraždu - muž, jenž v chatce přebýval, měl včera dostat z bydlení výpověď.

Příčinu požáru vyšetřovatelé zjišťují, vzniklá škoda dosahuje dle odhadů výšky 50 tisíc korun.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
27 fotografií