Muž cestoval metrem v pátek 4. září večer, nevzal si ale roušku, která je tam povinná. Toho si na nástupišti metra C na Florenci všimla hlídka strážníků, která dodržování nařízení kontrolovala. „Vyzvala muže k nápravě nebo opuštění prostor metra. Muž nereagoval, mával před hlídkou jízdenkou a pak si sedl na lavičku mezi ostatní cestující, kteří se proti tomu silně ohrazovali,“ popsala hříšníkovo chování mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Počínání muže ostatně zachytily i kamery - je na nich vidět, jak se muž se strážníky chvíli dohaduje, načež se doslova vecpe mezi cestující sedící na nejbližší lavičce. Strážníci se podle mluvčí s mužem snažili po dobrém domluvit zhruba pět minut, během té doby ho dokonce několikrát upozornili, že pokud neposlechne, budou proti němu muset použít donucovací prostředky.

„V okamžiku, kdy začal stupňovat svoji agresivitu, nezbylo, než použít donucovacích prostředků v podobě hmatů a chvatů,“ popsala mluvčí. Strážníci muže složili na zem a nasadili mu pouta. „Poté, co se hlídka přesvědčila, zda muž není ozbrojen, byl předveden na místní oddělení Policie ČR,“ dodala mluvčí s tím, že přestupkem se bude zabývat správní orgán.

Podívejte se, jak zákrok probíhal:

Video
Video se připravuje ...

Muž se vydal do pražského metra bez roušky, skončil v poutech. Městská policie Praha

Fotogalerie
6 fotografií