Naprosto nezodpovědně se chovala skupinka opilců v sobotu večer na zastávce Anděl. Kromě toho, že se i přes zákaz shlukovali, navíc neměli roušku. Podle oznámení, které dostali pražští strážníci, také jeden z nich plival po lidech a vykřikoval, že má žloutenku typu C!

Když muži zákona dorazili na místo, nestačili se divit. „Prokousnu ti tepnu! Jste nevzdělaní debilové!“ dozvěděli se od 37letého cizince, který jediný zůstal do jejich příjezdu na místě. S hlídkou odmítl spolupracovat, pak předložil doklady a vrhl se na strážníka! Hlídka ho musela následně zpacifikovat. „Oznamovatel, který na jeho chování upozornil, strážníkům ukázal na mobilu videozáznam s tím, co předcházelo jejich příjezdu,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Kvůli možnému šíření nakažlivé nemoci na místo pak hlídka přivolala Policii ČR, porušení nařízení vlády strážníci oznámili správnímu orgánu. 

Od pátku do pondělního rána řešili pražští strážníci 2 497 porušení mimořádného opatření – 2 144 lidí nemělo roušku, 333 lidí se přes zákaz shlukovalo. „20 osob nedodrželo nařízení týkající se opatření ve vztahu k provozování restaurací a obchodů. Ve 40 případech jsme museli přestupky oznámit správním orgánům,“ dodala Seifertová.

Video
Video se připravuje ...

Muž bez roušky plival na lidi a křičel, že má žloutenku. Městská policie Praha

Fotogalerie
4 fotografie