„Policista z místního oddělení Kyje byl vyslán v neděli před devatenáctou hodinou k zadokumentování krádeže jízdního kola, ke kterému došlo na parkovišti před obchodním centrem Černý most,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Kolo se před krádeží nacházelo na střešním nosiči jednoho ze zaparkovaných aut.

Když policista dokončil svou práci, chtěl se vrátit na služebnu. Nejspíš ani netušil, že případ vyřeší takhle rychle. Cestou zpátky si totiž všiml něčeho podezřelého na zastávce Na Svěřence v Horních Počernicích. Tam byli dva lidé, jeden z nich zrovna seděl na kradeném kole!

Měl po srandě

Policista chtěl muže zkontrolovat, ale vyplašil ho. Ve chvíli, kdy muž policistu uviděl, chtěl na kole ujet. „To se mu však nepovedlo a kolega ho za použití hrozby namířenou střelnou zbraní zadržel a zpacifikoval,“ popsala Siřišťová. Na dotaz policisty, kde muž ke kolu přišel, odpověděl, že ho našel. Muž u sebe měl tašky, ve kterých mimo jiné měl i nářadí, se kterým chtěl nejspíš páchat další nekalosti. 

Video
Video se připravuje ...

Zloděj (31) ukradl kolo ze střešního nosiče jednoho z aut na parkovišti OC Černý Most. Policista ho dvě hodiny po oznámení krádeže chytil. Policie Čr

Zloděj nebyl žádný nováček ve svém oboru, podobných akciček měl na svědomí více a několikrát už byl i soudně trestaný. V případě odsouzení muži hrozí až pět let v base. „Podezřelý je v současné chvíli umístěný v policejní cele. Jízdní kolo za více než sedmdesát tisíc korun bylo navráceno zpět šťastnému majiteli,“ dodala Siřišťová. 

Fotogalerie
8 fotografií