Na nedělní odpoledne naplánoval otec své asi šestileté dcerce výlet parníkem do zoo. Vzal s sebou ale kamaráda a po cestě se pořádně posilnili alkoholem. „Strach o dítě v doprovodu dvou opilých vrávorajících mužů nenechal lhostejným náhodného kolemjdoucího. Ten se obrátil na tísňovou linku strážníků. Poznávacím znamením byl pro autohlídku balonek, který si dívenka hrdě nesla,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Krátce před devátou večer strážníci trojici objevili v Bubenské ulici a dali jim dýchnout. „U otce test ukázal hodnotu 1,81 promile, u jeho kamaráda pak 3,34 promile. Otec bohužel nebyl schopen strážníkům sdělit jakýkoliv kontakt na někoho, kdo by se o jeho dceru postaral,“ dodala mluvčí.

Zato jeho 34letý kamarád byl aktivní až příliš. „Začal situaci hrotit, vstupoval do vozovky, strážníkům vulgárně nadával a nakonec se rozhodl z místa odejít. Vzápětí skončil s pouty na rukou,“ uvedla Seifertová. Na videu, které strážníci zveřejnili, je navíc slyšet dívenku, která otcova kamaráda napomíná: „Nech toho!“ zní hlásek. „Následoval příjezd policie a následná asistence s jejich převozem na služebnu. Přestupky 34letého muže se bude zabývat správní orgán,“ řekla mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Muž s dcerkou a kamarádem vyrazil do zoo, muži se opili. (8. srpna 2020) Městská policie Praha

Fotogalerie
6 fotografií