Opoceného agresora s odřeninami na těle strážníci našli na zastávce autobusu Kloboučnická v Praze 4. Přítomnost hlídky se mu nelíbila a tak okamžitě spustil lavinu nadávek: „Co, ty špíno jedna, napiš mi svoje číslo, ty seš tady dneska naposledy, ty zmr**,“ které se pak v různých obměnách a intervalech opakovaly.

Video
Video se připravuje ...

Agresivní opilec v Nuslích napadal kolemjdoucí Městská policie Praha

„Při kontrole totožnosti se jeho agresivita vůči hlídce stupňovala, až se pokusil o fyzický atak na jednoho ze strážníků. V rychlém sledu následovaly hmaty, chvaty a pouta,“ popsala Irena Seifertová, mluvčí Městské policie Praha.

Protože měl dotyčný na sobě spousty oděrek, přivolali strážníci na místo záchranku. Opilému čtyřiatřicátníkovi se to ale vůbec nelíbilo a urážkami počastoval i záchranáře „Jdi do prd***, ty špíno,“ byla jeho reakce. Pak si to ale rozmyslel a snažil se přivodit si další zranění údery hlavou do automatu na jízdenky. „Rychlá reakce strážníků mu jeho počínání překazila. Provedená dechová zkouška prokázala pozitivní hodnotu 2,3 promile,“ řekla mluvčí.

Muž byl i se zajištěnými zbraněmi - multifunkčním nožem, šroubovákem a pilníkem předán pro podezření ze spáchání trestného činu státní policii.

Fotogalerie
4 fotografie