O neskutečném štěstí může hovořit 26letý majitel skútru Piaggo Gilera. V úterý 14. července kolem sedmé ráno na něm přijel do práce v Praze a odstavil ho v podloubí na Strakonické ulici. Když se k němu v pátek vrátil, stroj už na místě nebyl, a tak vše nahlásil na policii. „Oznámení ještě na konci doplnil, že nenašel klíčky od stroje a pravděpodobně je tak zapomněl v zapalování,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policisté se hned začali činit a už v průběhu hlášení krádeže v evidencích zjistili, že skútr i s jeho novou osádkou kontrolovala hlídka na Smíchově ve středu ráno. „Jeho řidička byla navíc předvedena na policejní služebnu, protože řídila pod vlivem drog,“ uvedl Rybanský.

Našly se i další záznamy o kontrole – ve čtvrtek ráno našli policisté tutéž motorku odstavenou v Pechlátově ulici v Praze 5. „Na stejném místě byl nalezen i o den později, tedy v době nahlášení krádeže,“ dodal Rybanský. Majitele tak čekala pořádná úleva – skútr v hodnotě 20 tisíc se k němu dostal jen pár desítek minut po nahlášení krádeže, ač bez klíčků. „Následně byly zajištěny i kamerové záznamy s podezřelými osobami a v současné době po nich pátráme,“ uvedl mluvčí.

Fotogalerie
4 fotografie