Zloděje v obchodním domě v Zápech si v pondělí kolem deváté hodiny ráno všimla ostraha - muž si totiž v jedné z prodejen naházel zboží do batohu a odešel. Hned za pokladnami ho odchytli pracovníci ostrahy a požádali ho, aby jim ukázal obsah svého batohu. Jenomže to muže pobouřilo a jal se bránit. Vytáhl nůž a začal s ním ostraze vyhrožovat, že jim ublíží. 

Když policisté z Brandýsa nad Labem dostali hlášení, okamžitě vyjeli na pomoc. „Muž se na místě nenacházel, proto byl do pátrání nasazen i služební pes,“ uvádí policejní mluvčí Eva Hašlová. Šikovný čtyřnohý pomocník během chvíle zlodějíčka vystopoval. Muž se se svým lupem a nožem ukrýval v křoví.

„Po jeho zadržení brandýští policisté zahájili s devětatřicetiletým mužem trestní řízení. Ještě téhož dne mu na služebně policie sdělila podezření ze spáchání hned tří přečinů, a to krádež, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což mu hrozí pobyt za mřížemi až na tři roky, zákaz činnosti či propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty,“ dodává Hašlová.