Během loňského roku měli pražští policisté plné ruce práce s čtyřčlennou bandou, která vykrádala byty, domy, sklepy, kanceláře a nejrůznější provozovny. Dělo se tak v Praze i na území středních Čech. „V průběhu několika měsíců kolegové jejich trestnou činnost postupně zdokumentovali a počátkem května pak jejich řádění ukončila zásahová jednotka,“ informuje policejní mluvčí Jan Rybanský.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté hledají majitele nakradených předmětů. Policie České republiky

K pozatýkání zlodějů došlo konkrétně v Pechlátově ulici v Praze 5. „Kriminalisté v průběhu domovní prohlídky zajistili rozsáhlou ,sbírku' odcizených věcí,“ líčí mluvčí. „Kriminalisté řadu majitelů zajištěných věcí kontaktovali, nicméně další odcizené předměty na své majitele stále čekají. Z tohoto důvodu se obracíme na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění osob, kterým věci zachycené na videozáznamech patří. Pokud znáte majitele či na záznamech poznáváte svůj majetek, kontaktujte linku tísňového volání 158.“

Zadržení muži stále čekají na svůj trest. Podezření jsou hned z několika trestných činů, jmenovitě krádež, padělání a pozměnění platebního prostředku nebo porušování domovní svobody. „Vzhledem k výši spáchané škody, která dosáhla bezmála dvou milionů korun, jim hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ informuje Rybanský.

Fotogalerie
40 fotografií