Při venčení psa v parku v Praze 4 si policista všiml něčeho podezřelého. Dva chlapíci tam tlačili oranžovou motorku značky Harley Davidson. Na základě svých zkušeností si byl téměř jistý, o co tu jde - motorka mužům určitě nepatří!

Policista z Ochranné služby začal muže sledovat a oznámil věc policii. Jenomže muži se zastavili a chtěli najednou od motorky odejít. „Policista na nic nečekal, přiběhl k nim a prokázal svou příslušnost k Policii ČR. Zároveň je vyzval, aby zůstali na místě, že je podezřívá z krádeže motocyklu,“ uvádí policejní mluvčí Hana Křížová.

Pomohla mu fena

Jeden z nich se rozhodl policistu ignorovat a snažil se i poté odejít. Policista ho vyzval k tomu, aby nikam nechodil. Na povel, který dal muži, zareagovala jeho cvičená fena. Ta má totiž za sebou už několik kynologických zkoušek, zvláště těch obranářských. 

Muž, který chtěl utéci, své rozhodnutí hodně rychle přehodnotil a raději zůstal na místě. Muži se nakonec ke krádeži motorky přiznali. 

Video
Video se připravuje ...

Dva muži šlohli motorku, kterou poté táhli přes park. Tam byl i policista, který venčil svého psa a mužů si všiml. Nakonec je usvědčil Policie ČR

„Vtom už ale přijížděli policisté z hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu a policisté z pohotovostní motorizované jednotky. Ti si oba muže převzali a provedli u nich, mimo jiné, i prohlídku, zda u sebe nemají nějaké zbraně.  Prohlídkou u nich našli i speciální kovový ostrý předmět upravený na vylamování spínacích zámků,“ říká Křížová. 

Pro pány to zdaleka nebyl první trestný čin. Jsou to totiž zkušení lumpové a jejich trestní rejstříky se podobnými akcemi jenom hemží. Podle Křížové se jedná o majetkovou trestnou činnost, přechovávání omamných a psychotropních látek a jedů a také o trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Fotogalerie
6 fotografií