Kradený bavorák byl spatřen v pražských ulicích! uslyšeli ve středu hodinu po poledni policisté z pohotovostní operační jednotky z vysílačky od operačního důstojníka. Po BMW za statisíce i zloději policisté pátrali od úterý, kdy ho v noci někdo ukradl v Praze 6. 

„Během okamžiku tak několik policejních vozů začalo prohledávat oblast a pátrání bylo nakonec úspěšné,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský. Auta si jedna z hlídek všimla nakonec v Praze 9, kde právě stálo na křižovatce ulic U Rostonky a Sokolovská na semaforech, kde právě svítila červená. „Hlídka signálu využila, aby tím eliminovala případný pokus o újezd, a vozidlo zablokovala,“ uvedl mluvčí.

Policisté vyběhli z auta, na řidiče mířili zbraní a donutili ho vystoupit. „Ve spolupráci s kriminalisty byl řidič za pomoci donucovacích prostředků zadržen. Následná kontrola odhalila, že řídil nejen pod vlivem drog, ale i se zákazem řízení. Na policejní služebnu následovala zadrženého i spolucestující k podání vysvětlení,“ dodal Rybanský. 

Případ je prošetřován pro podezření z trestných činů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což hrozí až pětileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policisté v Praze 9 zadrželi zfetovaného muže v kradeném autě. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií