Nejdřív se začali hádat, jejich spor ale tak vygradoval, že došlo i na fyzické násilí! Dva muži se do sebe pustili v pátek 15. května kolem šesté večer po cestě metrem z Hůrky na Lužiny. Nadávali si a jeden druhého pak pobodal. „Útočník bodl poškozeného nejprve do ruky a poté také do nohy. To ovšem zřejmě nestačilo a při pokračující šarvátce stihl poškozenému ukousnout ještě kus ušního boltce,“ popsala policejní mluvčí Hana Křížová.

Totožnost obou mužů policisté znali a hledali pak svědky, kteří s dvojicí cestovali, aby jim pomohli celou situaci objasnit. Ty zachytila kamera v metru, jak se zděšenými výrazy vybíhají z vagonu, kde právě dochází k potyčce, a přestupují do vedlejšího. 

Po zveřejnění případu v médiích se několik lidí policii skutečně ozvalo. „Útočník se nakonec ke všemu přiznal a nyní je již obviněný ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a také výtržnictví. Během následujících hodin bude soud rozhodovat o jeho vzetí do vazby.  V případě odsouzení mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodala Křížová s tím, že policie uvítá, když se další svědci ozvou na linku 158.

Video
Video se připravuje ...

Policisté hledají svědky incidentu v metru. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie