Deset minut před třetí hodinou odpolední se hlídka Pohotovostní motorizované jednotky rozhodla v ulici u Kněžské Louky zastavit zlatou audi. Když ale policisté zapnuli majáky a sirénu, jednatřicetiletý řidič v autě před nimi šlápl na plyn a začal ujíždět. 

„Řidič ujížděl ve směru ulice Koněvova a následně ulicí Průmyslová kde několikrát jel i v protisměru a nerespektoval světelná zařízení. Při dojetí ke křižovatce ulic Poděbradská a Průmyslová havaroval do dvou vozidel,“ uvedla na místě mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Vzal „nohy na ramena”

Po nehodě se dal muž na útěk, doběhl do přilehlého obratiště tramvají Starý Hloubětín. Daleko ale neutekl, za pomocí donucovacích prostředků ho policisté z Pohotovostní motorizované jednotky zadrželi.

„Muž (31) je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání. Dále řídil pod vlivem drog. Muž byl v minulosti několikrát soudně trestaný za majetkovou trestnou činnost,“ dodala Siřišťová s tím, že muž měl navíc tři platné zákazy řízení. Shodou okolností ho ta stejná hlídka, která ho zadržela, den předtím kontrolovala v jednom z obchodů, kde se měl dopustit krádeže.  

Myslel jsem, že jdou po mně!

„Viděl jsem za sebou policisty, chtěl jsem jim uhnout a najednou rána. Nejdřív jsem si myslel, že do mě nabourali policisté, najednou jsem ale viděl ve zpětném zrcátku, jak nějaký frajer přes silnicí utíká,“ uvedl řidič dodávky, do které recidivista naboural. Když k nehodě došlo, byl prý zmatený a nevěděl, co se děje. Policisté ho pak poprosili, aby v klidu počkal v autě.   

Policisté teď hledají další svědky zběsilé jízdy. „Policisté prosí všechny občany, kteří byli ohroženi jízdou tohoto řidiče, aby se přihlásili na linku 158. Jejich svědectví je pro nás velmi důležité,“ dodala Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Muž pod vlivem drog se řítil ulicí v protisměru. Policie České republiky

Fotogalerie
29 fotografií