Podle mluvčí pražské policie Violety Siřišťové obdržel dispečink hlášení patnáct minut po třetí hodině. Na místo vyjížděli členové Pohotovostní motorizované jednotky (PMJ), kterým se díky včasnému zásahu podařilo zadržet dva podezřelé. 

„Když přijeli na místo, na zemi ležel 44letý muž, který byl zraněný. Policisté jej ošetřili a zavolali záchranáře, kteří jej následně převezli do nemocnice. Dvě osoby, které se zdržovaly na místě, byly omezeny na osobní svobodě,“ řekla pro Blesk.cz policejní mluvčí.

Vyšetřováním záhy vyšlo najevo, co se vlastně na místě stalo. „Dva podezřelí přišli k poškozenému, který procházel Vinohradskou ulicí v Praze 2, a dali se s ním do řeči. Během hovoru mu jeden z nich strhl ze zad batoh, ve kterém měl mimo jiné mobilní telefon, nabíječku a finanční hotovost a utíkali pryč. Poškozený oba cizince pronásledoval, ti ho přitom i několikrát fyzicky napadli,“ popsala Siřišťová. 

Když gaunery „péjáci“ chytli, jeden z nich se odmítal vzdát snadno, a tak na řadu přišly donucovací prostředky. „Dvaatřicetiletý zadržený se neuklidnil ani poté, co ho policisté usadili do služebního vozidla, které se snažil kopy a údery hlavou zdemolovat. U mužů policisté nalezli uloupené věci, které měl poškozený v batohu,“ dodala Siřišťová s tím, že za loupež lotrům hrozí až deset let v base.

Fotogalerie
27 fotografií