Oznámení o krádeži osobního vozidla v Modřanech přijalo operační středisko městské policie. Na místo okamžitě vyjely hlídky strážníků z Prahy 12 a okolí prohledali. Zpočátku se jim ale nedařilo a v pátrání byli neúspěšní. 

„Zhruba o dvě hodiny později ohlásila svědkyně, že v Modřanech v Tylově čtvrti, zhruba o dva kilometry dál od místa krádeže, jezdí čtyřčlenná skupinka osob v automobilu vysokou rychlostí,“ ujasňuje mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Autem skupinka vjela i na chodník. 

Hlídka vozidlo ověřila a zjistila, že se popis a počáteční registrační značka daného vozidla shoduje s tím hledaným. 

Známá firma

Strážníky napadlo, že by se mohlo jednat o partičku, která už je svými nekalostmi známá a dříve už s nimi problémy byly. Začali tedy pátrat i v ulici, kde jeden z dotyčných bydlí. A udělali dobře! Hledané auto tam totiž už stálo a zrovna z něho vystupovali tři muži a jedna žena. 

V tom do ulice z obou směrů okamžitě najely přivolané hlídky a zabránily tak gaunerům zdrhnout. Skupinka se ale pokusila utéci. Strážníci všechny ihned dopadli a nasadili jim pouta. „Osoby ve věku čtyřiadvacet až čtyřiatřicet let předali společně s odcizeným vozidlem a dalšími důkazy Policii ČR, která si případ na místě převzala,“ uvádí Seifertová.

Fotogalerie
6 fotografií