Obžalovaný Libor T. se podle vyšetřovatelů 10. září 2019 rozhodl, že zkusí vydírat policii o peníze. Z lavičky před budovou hlavního nádraží proto z mobilu poslal na podatelnu služebny v nedaleké Krakovské ulici vzkaz ve znění "na hlavnim nadrazi je bomba. pozaduju 1 milion eur" (zhruba 27,6 milionu korun). K odeslání zprávy použil vlastní e-mailovou adresu.

E-mail dorazil v noci, policisté si ho přečetli až druhý den dopoledne. Zkontrolovali poté veřejné i neveřejné prostory nádraží, přilehlou stanici metra a park. Žádný nástražný systém nenalezli.

K podobnému kroku, tentokrát bez žádosti o peníze, se muž podle obžaloby uchýlil i 20. října, když trávil večer v domě svého otce v Trutnově. Ze svého facebookového profilu Chuan Chujonito nepravdivě informoval Městskou policii hlavního města Prahy, že "na letisti praha je bomba".

Strážníci zprávu obratem předali pražské policii, která tentýž večer prohledala všechny tři letištní terminály, parkoviště i tranzitní prostory. Do akce se vedle čtyř desítek policistů zapojilo 20 pracovníků ostrahy letiště, šest strážníků a psovod se psem. Ani tentokrát žádnou bombu nenašli.

Obžalovaný už byl v minulosti za šíření poplašné zprávy odsouzen, a to v březnu roku 2012. Na aktuální hlavní líčení čeká ve vazbě na Pankráci.

Fotogalerie
5 fotografií