Rekordmana mezi pašeráky-polykači se podařilo zadržet pražským celníkům. 27. února na Florenci kontrolovali dálkové mezinárodní linky, zaměřovali se přitom na nelegální dovoz tabákových výrobků. Z jednoho autobusu nechali vystoupit všechny pasažéry. „Jejich služební pes cvičený na vyhledávání tabáku a drog označil jednoho z cestujících. Svému psovodovi dával velmi aktivní signál a upozorňoval ho zejména na pasažérovu partii obličeje a rozkroku,“ popsala mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková.

Nigerijec byl navíc očividně dost nervózní. Kontrolní stěry slin se pak ukázaly pozitivní na drogy. „Následné rentgenové vyšetření potvrdilo v obsahu pasažérova žaludku přítomnost několika desítek spolykaných speciálních kapslí. Těch za 24 hodin polykač na speciálním zdravotnickém zařízení vyloučil neuvěřitelné množství 80 kusů o celkové váze 900 gramů,“ uvedla Kaňková s tím, že kokain byl vysoké kvality a na černém trhu by vyšel na sedm milionů! „Případ byl předán do vyšetřování,“ dodala mluvčí.

Loni celníci zadrželi na letišti jediného pašeráka-polykače, ten v září přiletěl do Prahy z Fortalezy přes Lisabon, v sobě měl 18 kapslí o váze 310 gramů. 

Fotogalerie
5 fotografií