Sotva začal letní semestr, filozofická fakulta řeší nepříjemný problém. V budově na náměstí Jana Palacha řádil vandal! „V prostorách naší fakulty se objevily případy vandalismu, a to zejména poškozování židlí a lavic,“ uvedl na webu fakulty její tajemník Jan Šebek 26. února a připojil výzvu. „Budete-li svědky jakéhokoli ničení/poškozování fakultního majetku, nebo objevíte, že k takovému poškození již došlo, prosím, neprodleně to oznamte Kanceláři tajemníka,“ dodal.

Podobný případ přitom krátce předtím řešili i na nedaleké Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Tam vandal rozřezal celkem 101 křesel, která pocházejí ze Španělského sálu na Hradě, a šest pohovek. „Nepoškozená křesla byla uschována, na jejich místa byly instalovány lavice-židle. Je to škoda finanční, estetická i etická,“ uvedli zástupci fakulty na facebooku.

Zatím není jasné, zda na právech a na filozofické fakultě škodil tentýž pachatel. Policie případ řeší, škoda šplhá k 400 tisícům. „Z důvodu probíhajícího vyšetřování nebudeme k podezřelým podávat další informace,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Fotogalerie
10 fotografií