Na Tachovském náměstí bylo po sobotní půlnoci pořádně rušno. Postaral se o to mladík, který nejprve napadal hosty v místním klubu. Odtud ho ostraha vyhodila, a tak se i se svou agresivní náturou přesunul ven. „Hlídka na místě našla oznamovatele - pracovníka bezpečnostní agentury z nedalekého klubu, který držel na zemi druhého muže,“ popsala scénu, která se strážníkům po příjezdu na místo naskytla, jejich mluvčí Jiřina Ernestová.

Sekuriťák hlídce popsal, co se ještě před chvílí na místě dělo: mladík prý začal skákat před projíždějící vozidla a slovně urážet kolemjdoucí! Muž se ho podle svých slov snažil odvést na chodník, kde se ho kluk pokusil udeřit, a tak ho složil na zem, dokud strážníci nedorazí.

 

„Muž se choval i před strážníky agresivně, zmateně, vulgárně pokřikoval, nereagoval na výzvy ke zklidnění a v jednu chvíli se pokusil úderem ruky zasáhnout strážníka do obličeje,“ popsala Ernestová. Strážníkům nezbylo, než ho „zklidnit“ pomocí hmatů a chvatů, muž skončil v klepetech. „Protože jeho chování vykazovalo známky intoxikace neznámou látkou, což sám potvrdil, byla na místo přivolána záchranná služba,“ dodala mluvčí.

Ta mladíka, kterému bylo teprve 17, převezla do nemocnice. „Událost byla oznámena na Oddělení sociálně právní ochrany dětí a příslušný správní orgán,“ vysvětlila Seifertová.