„Časně ráno mě vzbudila obrovská rána,“ popsala Blesku sousedka, která bydlí o patro výš.  Muže, který se do bytu prý přestěhoval zhruba před rokem, znala jen od vidění, podle ní tam ale nebydlel sám. Žádné hádky odtud však slyšet nebyly. To potvrdili i další sousedé.

Muž byl po střelbě na místě mrtvý. „52letou ženu se střelným poraněním hrudníku převezli záchranáři v kritickém stavu do vinohradské nemocnice na anesteziologicko-resuscitační oddělení,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Stav zraněné se během dne zlepšil.

Policisté původně pracovali s verzí, že se jedná o druha a družku, to později vyvrátili. „Nežili ve společné domácnosti,“ řekla Blesku policejní mluvčí Lucie Drábková s tím, že nyní zjišťují, jaký byl mezi nimi vztah. V bytě policisté našli střelnou zbraň, již muž držel legálně, vlastnil zbrojní průkaz. „Zda se jedná o zbraň, jíž se střílelo, určí balistická expertiza,“ dodala Drábková. Policisté zároveň vyloučili, že by do incidentu byl zapojen někdo třetí. Jednou z vyšetřovacích verzí je to, že muž se pokusil ženu zavraždit a pak spáchal sebevraždu.

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Lucie Drábková o násilném trestném činu na Chodově. David Malík

Fotogalerie
18 fotografií