Útočníka, který v tramvaji u O2 areny 8. února zničehonic bodl cestujícího a utekl, už chytli! Na základě stop na místě činu a dalšího vyšetřování se mužům zákona podařilo zjistit, že útočil 21letý cizinec. Vyhlásili po něm celostátní pátrání a následně se ho podařilo zadržet - našli ho policisté z rokycanského oddělení.

Jednadvacetiletý cizinec je v současné chvíli obviněný z trestných činů těžké ublížení na zdraví, výtržnictví a poškození cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová s tím, že kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby. Gauner odmítl vypovídat.

Chtěl na festival?

Nečekanému útoku musel čelit cestující v tramvaji číslo 25 pár minut po deváté večer. Když tramvaj projížděla Českomoravskou ulicí kolem O2 areny, kde právě probíhal první pražský Comic-Con, nachomýtl se k němu cizinec a zničehonic ho bodl nožem! Zraněný nebožák skončil v nemocnici, zatímco útočník z místa činu bleskurychle prchl. Zachytily ho ale kamery, mimo jiné právě u vstupních prostor na festival, kam podle policie vběhl hned po činu. 

Video
Video se připravuje ...

Rokycanští policisté zadrželi muže, který v pražské tramvaji bodl cestujícího. Policie České republiky

Podle policejní mluvčí Violety Siřišťové v tu dobu u sebe nůž, jímž útočil, neměl – ztratil ho, když utíkal. Záběry nicméně ukázaly mužovo podivné chování - sotva vešel, lehl si před turnikety na zem, přičemž komunikoval s ochrankou. Zanedlouho se pak zvedl a na videu bylo vidět, že odchází. Kamery ho pak natočily také při nastupování do metra. Poslední stopu mají policisté v metru na Černém Mostě.

Video
Video se připravuje ...

Policisté hledali muže, který v tramvaji zničehonic bodl jiného a utekl. Policie České republiky

Fotogalerie
24 fotografií