Bohumil Hrabal by se obracel v hrobě! V jeho legendární hospodě U Zlatého tygra v Husově ulici bylo ve středu před půl devátou večer pořádně rušno. Jeden ze skupiny lidí, kteří seděli u stolu a nasávali, dostal totálně šílený nápad. Přímo uprostřed stolu odpálil ohňostroj! 

„Najednou se ozvalo střílení a místností se začal šířit kouř. Frajer se to snažil uhasit ještě nějakou vodou z vázy, protože měli oslavu, ale to se mu nepovedlo,“ řekl Blesku David Groger, který byl v tu dobu také v hospodě. Na místě řinčelo sklo a lidé ze začouzené hospody v panice vybíhali ven. 

Tam došlo ke rvačce, které si všimla kolemjdoucí hlídka strážníků. „Do Husovy ulice potřebuju hlídky, pere se tam skupina lidí. Jeden člověk v plné restauraci odpálil dýmovnici, načež došlo k potyčce. Vykouřilo to celou hospodu,“ je slyšet jednoho ze strážníků na záznamu z radiostanice.

Hlídka záhy zjistila, že k úhoně kvůli vybuchující pyrotechnice přišel nejen interiér restaurace, ale i několik lidí, kteří měli propálené oblečení a drobné oděrky. Odborné ošetření nikdo nevyžadoval, a tak je na místě ošetřili strážníci. „U devíti osob došlo k poničení oblečení, kdy škoda byla odhadnuta na více jak 31 tisíc korun. Škodu způsobenou restauraci nebylo možné na místě odhadnout,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

V hospodě U Zlatého tygra odpálil 36letý muž ohňostroj. Městská policie Praha

Výčepní hned označil muže, který celý humbuk způsobil. „Nadýchal 1,62 promile, test na drogy odhalil kokain,“ uvedla Seifertová. Strážníci ho pak převezli na služebnu, opilý 36letý šílenec se ale nechtěl vzdát snadno a byl pořádně agresivní. „Strážníci museli jeho chování zklidnit donucovacími prostředky a pouty. Případem se nyní zabývají policisté,“ popsala mluvčí.

Muži za výtržnictví a poškození cizí věci hrozí až dva roky za mřížemi. „Pokud jste byli tomuto incidentu přítomni a můžete poskytnout důležité svědectví či jste utrpěli zranění nebo psychickou újmu, obraťte se v této věci na linku 158 nebo na místně příslušné oddělení policie Bartolomějská v Praze 1,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Drábková.

Fotogalerie
23 fotografií