Týpek se potloukal kolem rodinného domu v Petříkově v noci na čtvrtek 16. ledna. Muž vstoupil na cizí pozemek obehnaný plotem mezi druhou a čtvrtou ráno, k jeho smůle ho ale zachytily kamery. Policisté teď po neznámém pátrají. „Pro řádné objasnění důležitých okolností této noční události potřebují policisté získat výpověď i této osoby,“ uvedl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. 

Podle starosty Petříkova je možné, že případ souvisí s gangem vykradačů, který v uplynulých měsících terorizuje jihovýchod Prahy. Lupiči mají nejspíš na svědomí už více než 120 vloupání do rodinných domů ve Velkých Popovicích, Kamenici, Jesenici a okolí, odkud berou peníze a šperky, zkrátka to, co se jim vejde do batohu. Místní už jsou zoufalí, policistům se je dosud nepodařilo chytit. „Máme to potvrzené i z jiných kamerových systémů. Podle mě si domy prohlížel a mapoval situaci, k tomu se přikláněla i policie,“ řekl serveru Lidovky.cz starosta Petříkova Miloš Kačírek.

Mapa kriminality - vloupání do obydlí. Oblast Velkých Popovic je vyvedena nejtmavší barvou.
Autor: Mapa kriminality

Policisté po neznámém vetřelci pátrají. „Informace k osobě, jakož i k samotnému případu, mohou občané policistům sdělit na telefonních číslech: 974 867 160, 725 961 501, případně zaslat e-mailem na poj.oo.kamenice@pcr.cz či prostřednictvím linky 158 tísňového volání Policie České republiky,“ dodal Chalupa.

Video
Video se připravuje ...

Vykradači jsou rychlí, pasou po penězích a po špercích. Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií