Konečně je mají! Policisté po třech dnech, v sobotu večer, dopadli nebezpečné ozbrojené gaunery, kteří mají na svědomí přepadení benzinky na Žižkově. „Podezřelé muže zadrželi kriminalisté v bytě v Praze 5,“ potvrdila Blesk.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová. 

Benzinka v Malešické ulici ale není jediná, kterou si zločinci podali. „Od poloviny prosince mají na svědomí šest loupežných přepadení. Jedná se o přepadení benzinových čerpacích stanic ve Strakonické, Radlické, Veselské a Malešické ulici,“ upřesnila Siřišťová.

Do bytu v Praze 5 vtrhla v sobotu odpoledne zásahovka, bylo totiž pravděpodobné, že muži budou ozbrojení. „Při domovní prohlídce byly nalezeny věci pocházející z trestné činnosti, zbraň, kterou používali při loupežných přepadeních, a dále taser, nože a slzotvorný prostředek,“ popsala mluvčí. Cizinci se pak na služebně ke všemu přiznali. 

Vyšlo navíc najevo, že oba už mají s policií co do činění. „V minulém roce byli na území České republiky několikrát řešeni za majetkovou trestnou činnost,“ uvedla Siřišťová s tím, že 37letého muže už v minulosti odsoudili v Lotyšsku na jedenáct let za sérii loupeží. Oba byli navíc v době zadržení v celostátním pátrání. „Kriminalisté podali podnět na jejich vzetí do vazby a oba obvinění se v současné chvíli nachází v cele předběžného zadržení,“ dodala mluvčí.

Přepadení na Žižkově

Na benzinku v Malešické vtrhli ve čtvrtek dopoledne, na obsluhu namířili krátkou střelnou zbraň a nekompromisně se dožadovali peněz. Nebohá prodavačka jim dala pár tisícovek, které měla v kase. 

Video
Video se připravuje ...

Takhle policisté zadrželi dva cizince, kteří od poloviny prosince přepadli v Praze šest čerpacích stanic. Policie České republiky

Pak lupiči přistoupili k další části plánu - co nejrychleji se z místa činu dostat pryč. U stojanu stálo černé Porsche Cayenne spolu se svou majitelkou. „Pod pohrůžkou krátké střelné zbraně se muži pokusili vozidlo uloupit,“ řekla už ve čtvrtek Blesk.cz policejní mluvčí Lucie Drábková. Statečná žena ale dvojici cizinců, kteří hovořili s východním přízvukem, zahnala pomocí francouzských holí!

Ve vedlejší ulici byli úspěšnější - řidiče octavie vytáhli z auta a jeho vozem pak ujeli. Auto našli o pár minut později policité v pražské Libni a po pachatelích od té doby pátrali. „Byl podán návrh na jejich vzetí do vazby,“ dodala Siřišťová. Mužům hrozí až desetileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Takhle lupiči přepadli benzínky v Malešické a ve Veselské ulici v Praze. Policie České republiky

Fotogalerie
48 fotografií