Kdo se procházel v úterý kolem Újezdu asi nevěřil svým očím. Po ulici se procházel muž s dlouhým mečem a máchal s ním kolem sebe. Dvě svědkyně ho dokonce natočili na video, v němž samy nevěřícně událost komentují a řeší, zda mají zavolat policii.

Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka se jednalo o cizince, který meč odcizil z vystaveného brnění v hotelu. Následně s ním sekal a máchal kolem sebe a dokonce jím ohrožoval i kolemjdoucí. Přespolního rytíře nakonec policisté zadrželi za pomoci donucovacích prostředků.

Video
Video se připravuje ...

V Praze 1 ohrožoval kolemjdoucí opilec s mečem. Ukradl ho z vystaveného brnění v hotelu. Policie ČR

„Zadržený dvaadvacetiletý cizinec naštěstí nestihl nikomu ublížit a skončil pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví na policejní služebně. Ještě před tím se podrobil dechové zkoušce a nadýchal téměř dvě promile alkoholu. Při výslechu se pak k činu doznal, ale neuvedl žádný motiv,“ prozradil Jan Daněk. Při vyšetřování policisté zjistili, že to nebylo poprvé, co muž spáchal přestupek. Ve čtvrtek 19. září ho totiž již jednou zadrželi, když poškodil zaparkovaný trabant v Mostecké ulici.

Fotogalerie
7 fotografií