Že je v širším centru Prahy nouze o parkovací místa, je známá věc. Své o tom vědí i dva řidiči, kteří se potkali u jednoho fleku. Jeden z nich si všimnul, že jedno z aut na parkovišti v Blanické ulici vyjíždí, spořádaně proto k místu najel a čekal, až bude volné. To ale netušil, že manévr zpozoroval i řidič dalšího auta, který se o široko daleko jediné volné místo hodlal bít hlava nehlava. Neváhal kvůli němu porušit předpisy a navzdory jednosměrce se k čerstvě uvolněnému místu vydal z druhé strany – a byl rychlejší. 

To vzorně čekajícího řidiče naštvalo. „Poškozený upozornil na přestupek policii a ve snaze znemožnit pachatelům opustit místo skočil na přední kapotu rozjíždějícího se vozidla,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. A byl to držák! „Přidržoval se stěračů a jeho tělo se smýkalo ze strany na stranu v rytmu jízdy,“ popsala nebezpečnou situaci mluvčí. Toho si všimnul strážník v civilu. „Postavil se vozu do cesty a ráznými gesty ho přinutil zastavit. Na následné zákonné a opakované výzvy ale řidič nereagoval. Naopak se znovu rozjel ve směru Slezská – náměstí Míru,“ uvedla Seifertová. Ani poškozený muž, urputně se držící na kapotě, se nehodlal vzdát svého úmyslu zastavit křiváka stůj co stůj. Strážník chvíli běžel s autem s rukou na klice, auto ale zrychlovalo, a tak své snažení musel vzdát.

Ve Slezské ulici ale stříbrné auto muselo zastavit u přechodu pro chodce, a muž zákona ho tak znovu doběhl. „Stejný postup spočívající v zákonných výzvách tentokrát slavil úspěch. Řidič i pasažér z kapoty opustili vozidlo a bez dalších incidentů vyčkali na příchod policistů,“ dodala mluvčí. Nikdo se naštěstí nezranil, případ si převzali policisté.

Video
Video se připravuje ...

Spor o parkovací místo na Vinohradech se změnil v bizarní potyčku. Městská policie Praha

Fotogalerie
7 fotografií