Matka se už dlouho léčila s psychickou nemocí - bipolární afektivní poruchou. Za posledních dvanáct let ji v psychiatrických nemocnicích léčili hned třináctkrát, uvedlo Právo s odkazem na důvěryhodný zdroj. Kvůli tomu také měla malého Davídka v péči jeho babička. Žena podezřelá z vraždy ji prý ale před dvěma lety nařkla z týrání chlapečka, informacemi zahltila policisty, psychiatry, sociální službu, a dokonce i ombudsmanku.

Podle zdroje Práva se povaha jejího onemocnění změnila a žena se stala paranoidní, což psychiatři podcenili. „Bohužel nikdo z jejího okolí to zřejmě adekvátně neřešil, ale vypadá to, že vzhledem ke změně povahy onemocnění se dalo z psychiatrického hlediska udělat víc,“ řekl zdroj deníku.

Týden před hrůzným činem žena vysadila léky a rozhodla se skoncovat se životem svého syna i svým. Údajně chtěla oba zbavit pozemského trápení. Chlapečka s bodným zraněním v hrudníku už se zachránit nepodařilo, žena, která se pokusila o sebevraždu, skončila ve vážném stavu v nemocnici. „Stále není schopná úkonů trestního řízení,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Podle deníku už ji ale prohlédli znalci, jejichž posudky uvádí, že v době činu byla nepříčetná.

Horor se odehrál v bytě v pražském Břevnově 26. srpna v podvečer. Mrtvého Davídka našla v bytě jeho babička, do domu podle sousedky přišla s tušením, že se odehrálo něco strašného. Žena se synkem tam žila teprve dva měsíce, podle sousedky vypadali šťastně a sympaticky a nic nenasvědčovalo tomu, že se schyluje k tak strašlivé tragédii.

Fotogalerie
15 fotografií