Popisovaná událost se stala v nočních hodinách před klubem Misch Masch ve Veletržní ulici. Podle svědectví napadených žen, které získaly Seznam Zprávy, měla celá potyčka vzniknout tak, že ženy vyšly z klubu, načež jedna z nich prohlásila: „Rozejdeme se, jdeme domů.“ Tuto informaci si však měl špatně vyložit jeden z opodál stojících mladíků, který hlášku vztáhl na sebe. Začal se vyptávat, kdo že mu chce rozkazovat, aby „se rozešel“.

Následovalo nesmyslné agresivní napadení žen, které bylo vedeno brutálním způsobem. Mladíci zaútočili na všech pět žen, některé z nich musely být hospitalizovány. Jedna z napadených je dodnes na neschopence, ostatní mají trvalé psychické následky. Když jdou ven, jsou neustále ve střehu.

Bojí se, aby se z toho „nevyvlékli“

Součástí získaného svědectví byly také informace o tom, že ženy útočníky poznaly podle fotografií na internetu, agresory policie ještě tu noc zadržela. Napadené oběti prý ale mají obavy, aby trest pro útočníky nebyl příliš mírný. „Proslýchá se, že mají zájem na tom, aby to byl jen přestupek,“ uvedla jedna z napadených.

„Kriminalisté 1. oddělení prvního policejního obvodu vyšetřování případu ukončili a koncem června podali Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 7 návrh na vypracování žaloby dvou mužů pro spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví,“ uvedl k případu policejní mluvčí Jan Rybanský, podle kterého jsou oba podezřelí rok narození 1997.

V tuto chvíli podle policie není možné nic dalšího sdělit. Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 7 však dosud podezřelé muže neobžalovalo. „Spis jsem vrátila policii k došetření. Obžaloba tedy v tuto chvíli ještě podána nebyla,“ sdělila bez bližšího vysvětlení Blesku Jana Behenská, která za státní zastupitelství na případ dohlíží.