Cyklovýlety jsou v začínajícím létě čím dál oblíbenější aktivitou, zvlášť když jsou zakončeny odměnou v podobě sklenice zlatavého moku. Jeden takový absolvoval muž z Prahy a na jeho konci se se svými souputníky uvelebil před restaurací v Makovského ulici v pražských Řepích. Alkoholu si dopřávali hojně - pivo i vodka tekly proudem. Jenže s promile v krvi stoupala i hladina hluku, který ve své rozjařené náladě způsobovali, čímž naštvali obyvatele přilehlých domů. Ti kvůli rušení nočního klidu zavolali hlídku pražských strážníků.

Se čtyřmi z celkem pětice narušitelů byla rozumná domluva - po výzvě se sebrali a poroučeli se domů. Ne tak ten poslední. „Rozhodl se, že si svoji sklenici dopije stůj co stůj, a to vše za doprovodu sprostých nadávek vůči hlídce,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Ještě nějakou dobu hlídka zkoušela své diplomatické schopnosti, načež se zdálo, že muž se umoudřil a bude své kolegy následovat. Ten ale místo toho hlídku překvapil. „Zřejmě v afektu vzal ze země horské kolo, kde doposud leželo, a hodil ho na služební vozidlo, které tím poškodil,“ uvedla mluvčí. 

To vše okořenil peprnými výhrůžkami: „Zabiju vás!“ křičel podle mluvčí na strážníky. Pak už měly události rychlý spád. „Strážníci agresivního muže zpacifikovali a nasadili mu pouta. Poté ho předvedli na policejní služebnu, aby zjistili jeho totožnost. I zde se choval velmi agresivně,“ popsala Seifertová. Nadýchal 2,61 promile, jeho přestupky se teď bude zabývat správní orgán.

Fotogalerie
3 fotografie