Ke vloupání a krádeži došlo v loňském roce zkraje července v kancelářském objektu areálu u Nákladového nádraží Žižkov. „Pachatel se tam v průběhu noci vloupal skrze mříže na okně do kanceláře a vyloupil trezor, ze kterého si odnesl více než 300 tisíc korun,“ uvedl zkraje letošního července policejní mluvčí Jan Daněk. K vypáčení trezoru podle záznamu bezpečnostních kamer muži stačilo 15 minut.

Právě díky kamerám policisté znali podobu dotyčného. „Jelikož vyhodnocení zajištěných stop na místě, které jsme obdrželi až po deseti měsících, nevedlo k vypátrání pachatele, obracíme se nyní na veřejnost s žádostí o spolupráci,“ žádal mluvčí začátkem července.

Poznatek, který policisté po zveřejnění pátrání obdrželi, byl užitečný - muže totiž po ročním hledání konečně dopadli. „Tento poznatek kriminalisté prověřili a zjistili, že se jedná o osmadvacetiletého muže, který je momentálně ve vazbě za jinou trestnou činnost,“ uvedl Daněk 19. července. Lupič se k činu přiznal, hrozí mu až pětileté vězení.