„Jsem soused od vedle a nutně potřebuji půjčit peníze na zaplacení pokuty.“ S tím vyrukoval na důchodkyni, která před domem v ulici U Mrázovky 10. dubna pracovala na zahrádce, podvodník. Důvěřivá žena šla a půjčila mu dva tisíce. Tím to neskončilo a drzý vykuk poprosil o další peníze. 

„Pro ty si poškozená musela dojít domů, do jednoho ze svých pokojů, kam ji muž následoval. Důvěřivá stařenka ale bohužel přinesla obálku s veškerou svou hotovostí, kterou měla tou dobou doma. Muž na nic nečekal, okamžitě využil ženiny bezbrannosti, obálku jí vytrhl z ruky a z bytu utekl pryč i s padesátitisícovým lupem,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Poškozená muže popsala jako 180 cm vysokého muže plnoštíhlé postavy, ve věku 30-40 let, který má středně dlouhé tmavé vlasy a na tvářích strniště. Vykuk byl v době události oblečen do tmavých kalhot, bundy červené barvy s kapucí, na hlavě měl modrou kšiltovku a na nohou černé sportovní boty s bílou podešví. Na očích měl sluneční brýle.

Vězení pro zloděje

„Na základě těchto skutečností prošetřují kriminalisté druhého policejního obvodu tento případ pro podezření z trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za což hledanému prozatím hrozí v případě vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky,“ uvedl Hulan.

Tento muž okradl seniorku o 50 tisíc.
Autor: Policie ČR

Muže se ale zatím nedaří vypátrat, a proto policie prosí o pomoc širokou veřejnost. „Pokud hledaného na fotkách či záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, případně místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal policejní mluvčí.