K opomenutí drahého fotoaparátu v hodnotě 60 tisíc korun došlo ve vestibulu stanice metra Smíchovské nádraží. Dvaadvacetiletý mládenec si u automatu chtěl koupit lístek na MHD, přičemž svůj fotoaparát odložil stranou. Když lístek zakoupil, odešel bez foťáku. Ve chvíli návratu už přístroj na svém místě nebyl.

„Odloženého aparátu si všiml zatím neznámý, přibližně padesátiletý muž, který byl v tu chvíli oděn do červené bundy s černými rukávy, bílými pruhy na prsou a šedých kalhot. Tento muž vzal fotoaparát z automatu a odešel s ním neznámo kam,“ uvádí mluvčí Policie ČR Tomáš Hulan. Právě po dotyčném muži nyní policisté pátrají.

„Na základě těchto skutečností musíme stále pracovat se všemi možnými verzemi. Tedy, že si hledaný fotoaparát ponechal, nebo že nalezený foťák poctivě odevzdal například do ztrát a nálezů či na jiném k tomu určeném místě,“ vysvětluje mluvčí. Po dotyčném proto policisté nepátrají coby po pachateli deliktu, nýbrž po důležitém svědkovi, který by mohl osvětlit podstatné skutečnosti celé události.

„Prosíme každého, kdo muže zná, nebo je s ním přímo v kontaktu, aby ho informoval o tom, že po něm, jakožto důležitém svědkovi, pátráme a aby se pokud možno dostavil sám na kteroukoli policejní služebnu,“ žádá mluvčí veřejnost. Pakliže muže poznáváte nebo znáte místo jeho pobytu či pobytu, můžete rovněž kontaktovat policii prostřednictvím tísňové linky 158.
Fotogalerie
4 fotografie