Když se žena vydala v pátek ráno do Vršovické ulice, ještě netušila, že se jí život zanedlouho obrátí naruby. Do obchodu, kde se nacházela, totiž kolem osmé hodiny vtrhl zatím neznámý muž. V ruce třímal nůž, který hodlal použít jako zbraň - nebohou ženu vzápětí napadl. „Pachatel měl na ženu zaútočit nožem a z místa utéct,“ řekl Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté ihned zavolali záchranáře. „Na místo vyjela i lékařská posádka a také inspektor. 52letou ženu ošetřili a s lehkým poraněním obličeje ji odvezli na plastiku do vinohradské nemocnice,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. „Policisté nyní místo zajišťují a po pachateli pátrají,“ dodal Daněk.

Veřejnost pomohla

Pátrání však netrvalo dlouho a už v neděli policisté hlásili, že jim práci výrazně usnadnila oznamovatelka: „K zadržení osmatřicetiletého muže výrazně pomohl tip od oznamovatelky, která ho díky zveřejněnému popisu poznala a zavolala na linku 158,“ říká mluvčí pražské policie Jan Daněk a dodává, co se bude dít dál: „V tuto chvíli jsou se zadrženým mužem ze strany kriminalistů čtvrtého policejního obvodu prováděny úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví. V této souvislosti je předpoklad zahájení trestního stíhání a podání podnětu na vzetí do vazby,“ prozradil mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Do pekařství ve Vršovické ulici vtrhl neznámý muž a napadl ženu nožem. David Malík

Fotogalerie
3 fotografie