Policie případ vyšetřuje od prosince 2011, kdy se v Kunratickém potoce našly ruce a posléze v lesoparku na Krejcárku i torzo ženského těla. Koncem ledna 2012 pak bezdomovci objevili v Karlíně ženskou hlavu. Posledním nálezem byly nohy, které se našly v dubnu 2013 ve sklípku bývalé zahradní chatky v Hloubětíně.

Policisté již dřív uvedli, že zavražděné ženě bylo 40 až 45 let a byla zhruba 175 centimetrů vysoké štíhlé postavy, měla světlé či plavé vlasy a na levém rameni poblíž klíční kosti měla mateřské znaménko. Podle lékařů zemřela nejpozději 5. prosince 2011, tedy den před prvním nálezem částí jejího těla.

Vzhledem k dalším krokům k objasnění případu a zjištění totožnosti zemřelé policisté zadali další znalecké expertizy. Pro zkoumání byla podle Hulana v tomto případě stěžejní sklovina zubů zavražděné. S policisty spolupracoval i odborník na 3D modely, díky kterému získali reálnou podobu zavražděné a její téměř stoprocentní identikit, doplnil mluvčí.

Lidé, kteří ženu na zveřejněném identikitu či modelu poznají, znají její totožnost nebo místo jejího posledního pobytu, se mají policistům přihlásit na lince 158.

Fotogalerie
4 fotografie