Anglicky hovořící slečna na prázdniny v Praze do smrti nezapomene – místo nocí plných zábavy a romantických procházek centrem ji totiž začátkem srpna potkalo hotové peklo. 4. srpna večer si vyrazila do klubu, kde „propařila“ noc – dobře se bavila a vypila pár skleniček. K ránu se pak vydala zpět do hotelu. Když sháněla taxík, zapředl s ní rozhovor neznámý muž. „Dívka s ním sice konverzovala, nicméně ve chvíli, kdy přijela ‚drožka‘, chtěla do ní nastoupit a odjet. To jí ale její nový známý rozmluvil s tím, že ji domů bezpečně doprovodí on sám. Navíc dívčino nové garde zmiňovanou drožku odeslalo pryč,“ popsal začátek hororu policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Jenže „gentleman“ měl s dívkou nekalé úmysly. Cizinku, která se v Praze nevyzná, dovedl místo do hotelu až k podchodu v Čelakovského sadech. Tam ji v temném stínu křoví zničehonic otočil zády k sobě, vyhrnul jí sukni a celou čtvrthodinu ji znásilňoval. Prosby, aby toho nechal, nezabíraly. „Strach jí v danou chvíli nedovolil bránit se více,“ popsal Hulan dívčiny pocity. Po 15 minutách hrůzy šli kolem místa činu neznámí lidé, kteří dívku nevědomky zachránili – násilník se dal na útěk. 

Úchylného muže zachytily kamery, policie proto žádá o pomoc veřejnost. Pokud muže znáte nebo víte, kde se nachází, kontaktujte linku 158.

Video
Video se připravuje ...

Policie pátrá po muži, který v Praze znásilnil cizinku. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií