Záhadný a děsivý případ mají na stole kriminalisté z prvního oddělení pražské policie. V polovině srpna je totiž příbuzný šestileté Valerie K. upozornil, že dívenku, která byla soudem svěřena do poručnické péče své babičky i se svými třemi sourozenci, už několik měsíců neviděl. „Kriminalisté se proto o případ začali zajímat a prověrkou u poručnice, příbuzných, u orgánu sociálně právní ochrany dítěte, zdravotnických zařízení a na dalších různých místech zjistili, že dívka byla s jistotou naposledy viděna v říjnu 2017 ve Viklefově ulici na Žižkově, kde bydlela,“ popsal neuvěřitelné okolnosti případu policejní mluvčí Jan Daněk. Mohla být spatřena ještě v době Vánoc roku 2017, to ale není jisté.

Podle policie není vyloučeno, že se stala obětí trestného činu. Hlavní podezřelou je její babička, která vůbec nedokázala vysvětlit, kde holčička je. „Kriminalisté s šedesátiletou ženou zahájili trestní stíhání pro trestné činy opuštění dítěte nebo svěřené osoby a zanedbání povinné výživy,“ dodal Daněk s tím, že žena je momentálně ve vazbě. 

Po pohřešovaném děvčátku policisté stále pátrají. Valerie je 120 cm vysoká, má černohnědé vlasy a hnědé oči. V levém obočí má jizvu. Na přiložené fotografii jsou jí čtyři roky. Pokud jste ji viděli nebo o ní máte jakékoliv informace, kontaktujte linku 158.