Hned dva činy má na svědomí mladý muž, který se ve čtvrtek 19. července potloukal pražskými Bohnicemi. Nejprve na ulici začal obtěžovat muže, který právě umýval své auto. Naoko bezelstně se kolem něj motal a snažil se vetřít do jeho blízkosti. Když odešel, ukázalo se, že veškerá přízeň měla jediný důvod - umývající muž totiž zjistil, že mu chybí mobil za tři tisíce korun, který měl v kapse. „Na telefon mu po odcizení volala ještě jeho manželka a někdo ho zvedl. Do telefonu ale nemluvil, jen drmolil,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Jeho řádění ale nebyl konec. Zřejmě se mu totiž zachtělo větší kořisti, a tak zkusil přízemní byt, kde viděl otevřenou ventilaci okna. „Muž se postavil na parapet okna a snažil se jeho horní část vytlačit. V tom mu zabránila žena, která v místnosti právě uspávala své půlroční dítě,“ uvedl mluvčí. Maminka se s ním nepárala - ruce mu přibouchla do okna, muž pak seskočil a utekl pryč.

Blízko místa činu pachatele naštěstí zachytily kamery. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Případy jsou prošetřovány pro podezření ze spáchání trestného činu krádež.

Video
Video se připravuje ...

Muž ukradl telefon a snažil se vloupat do přízemního bytu. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie