Na schovávnou s policisty si v sobotu v noci hrál mladý cizinec, který nejprve sprejem nelegálně „zkrášloval“ jeden z pilířů Jiráskova mostu. Když ho po oznámení „vyhmátli“, nechtěl se snadno vzdát a začal utíkat rovnou do nedalekých loděnic, kde se chtěl schovat. „Když si ale uvědomil, že nemá po souši kam dál z oploceného areálu utéct, skočil do řeky a jal se plavat na druhou stranu, tedy na Prahu 2,“ popsal šílený nápad policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté proto na pomoc povolali kolegy z poříčního oddělení. Drama ještě ale zdaleka neskončilo. Ti sice plaváčka dostihli, muž se ale nedal - našel „schovku“ pod molem a odmítal vylézt ven. „Tento vzdor mu ale vydržel pouhých pár minut. Nakonec stejně skončil v moci policistů ze Smíchova, kteří ho pro podezření z přečinu poškození cizí věci – sprejerství předvedli na policejní služebnu,“ dodal Hulan.

27letému cizinci, který hovořil anglicky, hrozí až jeden rok za mřížemi. Na svědomí navíc nemá jen znetvořené pilíře - sprejoval totiž celkem na šesti místech Smíchova. „Na těch vždy vytvořil nápis ,SBVRT', kdy ani v jednom případě nelze na tyto výtvory nahlížet jako na jakoukoli formu umění,“ dodal Hulan.