K incidentu došlo v časných ranních hodinách 1. července v ulici U Jezera v Praze 5. Mladík, jehož totožnost policie prozatím nezná, zastoupil dívce cestu a začal ji osahávat ve snaze ji znásilnit. „Poškozená se vyvstalé situaci bránila, a proto začala křičet na celé kolo a volat o pomoc,“ uvádí v tiskové zprávě policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Násilník se zalekl, že by někdo dívce mohl přijít na pomoc, a tak z místa utekl. „Kriminalisté v rámci prošetřování zjistili, že oba aktéři popsané události byli nejprve na jedné z tamních diskoték,“ uvádí k incidentu mluvčí. „Dále detektivové vědí, že se násilník po napadení poškozené vrátil zpět na diskotéku.“
Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po muži, který je podezřelý z pokusu o znásilnění. Policie České republiky

Policisté se nyní obrací s prosbou na širokou veřejnost. K dispozici mají video, které zachytila bezpečnostní kamera ve stanici metra Luka, kudy podezřelý té noci procházel. „Pokud mladíka na záběru bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, potažmo místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ žádají policisté.