Řádění 33letého bezdomovce původem ze Slovenska, který se však zdržoval v Praze, začalo téměř přesně před třemi lety. Podle obžaloby utopil ve Vltavě u mostu Barikádníků svého kamaráda – údajně tak chtěl pro sebe získat jeho ženu. U soudu se však bránil tím, že se muži naopak snažil pomoci. „Je mi to líto, co se mu stalo,“ řekl ve své závěrečné řeči. Soud mu vraždu neprokázal.

S manželkou zemřelého pak Ľubomír žil ve sklepě jednoho z domů v Povltavské ulici – žádná idylka to ale nebyla. Muž ji často kopal a bil tak brutálně, že žena počátkem roku 2016 zemřela. 

Druhou ženu, taktéž svoji přítelkyni, zavraždil v srpnu 2017 u Libeňského mostu – neunesl totiž, že se s ním chtěla rozejít. Stejně jako svoji předchozí ženu ji surově zmlátil, šlapal po ní a dusil ji, žena pak svým zraněním podlehla. Ľubomír se v obou případech vymlouval, že ženy spadly ze schodů, vinu nepřipustil. „Nabízel jsem jim pomoc, ale odmítaly,“ řekl u soudu.

Jeho verzi rozmetal soudní znalec. „Zranění jsou prakticky identická s tím jenom, že u jedné z nich (žen) byla déletrvající doba přežívání,“ řekl soudní znalec Jiří Hladík podle serveru Novinky.cz. Zranění podle něj není možné vysvětlit ani opakovanými pády. Svědkové na policii vypověděli, že v opilosti býval agresivní.

Za dvě vraždy dostal Slovák od městského soudu výjimečný trest – za mřížemi stráví 21 let. Rozsudek je nepravomocný.

Fotogalerie
7 fotografií