Podle kriminalistů stihla trojice celou loupež v rozmezí sedmi minut. Muži nejprve předstírali zájem o koupi hodinek, které si od prodavače nechali předvést. Nečekaně ho napadli údery pěstmi do hlavy a kopy koleny do trupu. Poté, co jej srazili na zem, ho spoutali plastovými stahovacími pásky a nechali ho ležet v zadní části obchodu.

Poté rozbili skleněné vitríny s vystaveným zbožím a sebrali šest kusů hodinek v celkové ceně 3,7 milionu korun. Na zařízení prodejny způsobili škodu za dalších 89 tisíc korun. Prodavač vyvázl s otřesem mozku a s modřinami.

Policie v současnosti pátrá po těchto mužích:

Stejná loupež o něco dříve

Lup údajně jeden z nich odnesl v batohu do nedaleké Salvátorské ulice, kde v autě čekal další komplic, který prý s hodinkami okamžitě odjel směrem na Německo. Dva z nich si však už nyní odpykávají trest osm let za přepadení hodinářství Hublot z února 2016. Tehdejší loupež se odehrála podle zcela stejného scénáře, jaký obžaloba popisuje v případu z Pařížské. Jen napadení prodavači tehdy byli dva, přičemž jednomu lupiči zlomili čelist.

Policie už dříve uvedla, že za loupežemi stála skupina Vyborg, která se specializuje na přepadání obchodů se šperky. Gang prý tvoří hlavně lidé ze zemí bývalého Sovětského svazu, řízen je z Ruska a Finska.