K samotnému zadržení došlo začátkem dubna a už od první chvíle bylo jasné, že počet odcizených vozidel bude vyšší, než si policisté ze začátku mysleli. Prozatím mají informace o 31 vozidlech, ale další mohou přibýt. „Organizovaná skupina páchala trestnou činnost na území Prahy dlouhodobě, oba muži pocházejí z Bulharska a jen v hlavním městě odcizili nejméně 31 vozidel Dacia Duster,“ uvedl pro Blesk.cz policejní kriminalista Miloslav Javůrek.

Vozidla vždy odcizili a následně převezli na legalizaci či náhradní díly. „Jejich zatčení proběhlo pomocí zásahové jednotky. Nebylo totiž vyloučeno, že by pachatelé použili vozidlo jako zbraň. Zadržení zároveň proběhlo přímo při páchání trestné činnosti,“ řekl dále Javůrek.

Celý případ popisuje kriminalista Miloslav Javůrek a policejní mluvčí Tomáš Hulan:

Profesionální vybavení

Dopadnout je přitom nebylo vůbec jednoduché. „Pachatelé znesnadňovali práci policie tím, že při své práci používali například rušičky, často si vypínali mobilní telefony, ale ani to policii nezabránilo v jejich odhalení,“ upřesnil Javůrek.Oběma nyní hrozí vysoké tresty. „Kriminalisté obvinili oba muže z krádeže ve spolupachatelství, staršímu z nich nyní hrozí až 8 let vězení, mladšímu až 10 let vězení,“ dodal na závěr policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Fotogalerie
12 fotografií