„Policie, otevřete!“ jsou slyšet intenzivní výkřiky jednoho z členů Speciální pořádkové jednotky. Dveře hostelu v Náprstkově ulici v centru Prahy, za nimiž se má skrývat šest Alžířanů, se ale ani nepohnou. Policisté se proto vrhají do akce. „Dveře nešlo otevřít ani náhradním klíčem a na výzvy nikdo nereagoval, proto byly dveře vyraženy beranidlem,“ komentoval zákrok policejní mluvčí Jan Daněk.

Dramatický zákrok nakonec končí úspěšně – ozbrojení policisté všech šest mužů v rozlehlém pokoji skutečně najdou a zadrží. Všichni do jednoho vypadají překvapeně, jak je ze záběrů policejních kamer patrné.

V poutech však muži, kteří pocházejí z Alžírska, neskončili náhodou. O Velikonočním pondělí ráno na ně totiž přišlo udání od 35leté irské turistky, která se s jedním z nich vydala v noci na pokoj. Tam se společně oddávali dobrovolným intimním hrátkám. Turistka pak údajně muže za jeho výkon příliš nepochválila, což se temperamentnímu Alžířanovi zjevně nelíbilo. 

„Následně muž přivedl dalších pět svých kamarádů a mělo dojít ke zmiňovanému znásilnění,“ uvedl k případu Daněk. Žena se údajně snažila násilníky odradit tvrzením, že je učitelka, ani to jí ale nepomohlo.

Strach o život

Žena policistům řekla, že se bála bránit a zavřela raději oči, aby jí neublížili ještě více fyzicky. „Cítila jsem, jak se na mně vyměňují… Moc jsem se bála. Byla jsem vyděšená, cítila jsem se odporně, jako že jsem hloupá, hrozně naštvaně… Myslela jsem si, že mě zabijí,“ přiblížila podle deníku Právo kriminalistům své pocity.

Jakmile s ní všichni podle jejích slov skončili, odešli z pokoje, ale jeden se vrátil a ženu znovu znásilnil. Téměř všichni jsou přitom z dobře situovaných rodin a na vysokých školách, pouze jediný z nich pracoval na letišti v Paříži.

Policie všech šest cizinců následně obvinila z trestného činu, Obvodní soud pro Prahu 1 je ve středu poslal do vazby. V případě odsouzení jim hrozí až deset let za mřížemi.

Fotogalerie
16 fotografií